Innovativa lösningar för rening av processluft

3nine är ett svenskt företag som utvecklar lösningar för rening av processluft. Den revolutionerande tekniken som är baserad på lamellseparering, möjliggör en extremt hög reningsgrad i ett mycket kompakt format. Till skillnad från traditionell filterteknik, är 3nines oljedimavskiljare förknippade med ett minimum av underhåll.

Lamellsepareringstekniken uppfanns för över 100 år sedan. Över det senaste årtiondet har 3nine vunnit en stor andel globala patent och har idag cirka 100 st inom lamellseparering.

Ägarstruktur

3nine är delägt av Sagri Development. De är en del av Grimaldi Industri Group, en familjeägd koncern som ägs och leds av Salvatore Grimaldi. Övriga minoritetsägare är 3nines ledning och anställda, Christoffer Kurpátow och Tommy Henningsson.

Grimaldi Industri AB

grimaldiGrimaldi Industri AB är moderbolag i Grimaldi Industri Gruppen. Grimaldi Industri AB är huvudägare av 3nine AB och har gett bolaget en stark finansiell ställning sedan 2001. Ett företag inom koncernen är Cycleurope, en av Europas ledande cykeltillverkare med märken som Crescent, Monark, Bianchi, DBS, Peugeot, Kildemoes och Puch. Bland övriga innehav i koncernen märks de helägda bolagen Plockmatic International, Karlsson Spools, Grimaldis Mekaniska Verkstad och Monark Exercise. Grimaldi Industri Group har 1 700 anställda och omsätter ca 2 500 miljoner SEK.