3nine en av fem finalister i företagstävlingen Smart industri

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) tog för andra året i rad och arrangerade företagstävlingen i projektet Smart industri. Priset delades ut vid seminariet ”Små och medelstora företags digitalisering – Hur går det egentligen?” och hölls i Stockholm den 1 februari. 3nine var på plats som en av de fem finalisterna.

– Det är väldigt roligt att vårt hårda arbete med att utveckla vårt erbjudande och vår administration de senaste åren uppmärksammas av IVA. Jag är väldigt stolt över alla kollegor som varit med och bidragit i våra olika projekt även när de haft fullt upp med sitt ordinarie arbete, säger Oskar Olai, VD på 3nine.

Vid seminariet medverkade bland annat robotforskaren från KTH Danica Kragic Jensfelt och Eva Lindström, statssekreterare på Näringsdepartementet. Några av frågorna som diskuterades var hur regeringens strategier för näringslivets digitalisering ser ut. Vad är avgörande för att näringslivet ska lyckas med digitaliseringen och vilka initiativ kring samverkan som behövs. Seminariet avslutades avslutades med prisutdelning i företagstävlingen.

Det blev en delad tredjeplats för 3nines del. Värdig vinnare var Lundqvist Trävaru.
– Vi är väldigt glada för nomineringen. Som medelstort bolag tror jag att vi ligger i bräschen jämfört med bolag inom verkstadsindustrin i Sverige med att ta steget och initiera ett större digitaliseringsprojekt. Att stå som en av finalisterna är ett erkännande för det hårda arbete vi lagt ner. Det blir en nytändning där vi också får lättare att blicka tillbaka på vad vi har åstadkommit och hur långt vi faktiskt har kommit, säger John Elliot, marknadschef på 3nine.

Smart industri företagstävling

I företagstävlingen gick över 50 företag vidare till nominering. 3nine blev en av fem som gick vidare till final. Juryn bestod av Johan Weigelt, ordförande och vice VD IVA, Monica Bellgran, professor KTH, Hans Enocson, tidigare Nordenchef för GE, Torbjörn Holmström, Senior Advisor to the CEO på Volvo Group, Danica Kragic Jensfelt, professor KTH, Björn Langbeck, industriell expert på Tillväxtverket, Sara Mazur, Vice President and Head of Research på Ericsson, Mikael Rudin, Global Product Manager 800xA på ABB, Ulf Troedsson, CEO Siemens Nordic, Klas Wåhlberg, VD på Teknikföretagen. De fick en tuff utmaning att utse årets vinnare då det var en väldigt stor bredd på företagen.

Syftet med Smart industris tävling är att uppmärksamma små och medelstora företag som använder teknik och resurser på smarta och effektiva sätt för att öka sin produktivitet och konkurrenskraft.

Läs mer om projektet Smart industri i IVA’s årsrapport.