Ökat samarbete med Konecranes Finland

3nine AB och det finska bolaget Konecranes Machine Tool Service ingår ett samarbetsavtal där Konecranes kommer att erbjuda 3nines oljedimavskiljare samt installation och service till alla sina kunder på den nordiska marknaden.

3nines oljedimavskiljare har en hög reningsgrad (99,97%) samt ett minimalt behov av underhåll, vilket innebär lägre underhållskostnader och bidrar till en renare och säkrare arbetsmiljö för operatörerna hos Konecranes kunder. Samarbetet är ett steg i att förbättra service och support för slutkunderna på den nordiska marknaden.

Samarbetet med Konecranes, en leverantör med högklassig service, är ett viktig steg för oss på 3nine i att kunna erbjuda våra slutkunder bästa tänkbara service och support i Norden. Tillsammans med Konecranes kommer vi att kunna bidra till en säkrare och mer lönsam produktions-process. Jag ser framemot att ingå detta samarbete med Konecranes, det kommer att bli gynnsamt för båda parter, men mest av allt för våra kunder!

– Oskar Olai, VD, 3nine AB

Många av Konecranes Machine Tool Service kunder är redan användare av 3nines oljedimavskiljare. Tack vare den höga prestandan på 3nines produkter, kan Konecranes erbjuda sina kunder inom metallbearbetning en renare och mer miljövänlig framtid. Genom Konecranes kvalificerade serviceorganisation kommer Konecranes numera att erbjuda en helhetslösning till sina kunder från köp och installation till service.

Vi strävar efter att hela tiden kunna erbjuda våra kunder den bästa servicegrad som möjligt och som främjar produktion och säkerhet. 3nines oljedimavskiljare blir därmed en naturlig del i vår ovan nämnda strategi.

– Jukka Penttinen, MTS Production Line Director, Konecranes Finland Oy


Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes erbjuder produktivitetsfrämjande lösningar samt service för lyftutrustning och verktygsmaskiner. 2013 hade Konecranes en omsättning på 2,100 MEUR. Företaget sysselsätter 11,800 anställda och har 600 service ställen i 48 länder. Konecranes är listade på NASDAQ OMX Helsinki (symbol: KCR1V).

3nine är ett svenskt företag som utvecklar lösningar för rening av processluft. Den revolutionerande tekniken som är baserad på lamellseparering, möjliggör en extremt hög reningsgrad i ett mycket kompakt format. Till skillnad från traditionell filterteknik, är 3nines oljedimavskiljare förknippade med ett minimum av underhåll. 3nine grundades 2002. 3nine har redan sålt närmre 11000 oljedimavskiljare världen över. 2013 var företagets omsättning på 6,2MEUR. 3nine är en del av Grimaldi Industri concernen.

För mer information, vänligen kontakta: John Elliot, Marknadschef 3nine AB.
Mail: [email protected] eller tel. 08 601 35 44