Sandvik Coromant AB

3nine och Sandvik Coromant har arbetat tätt intill varandra i många år. Sandvik är den första kunden som provat på 3nines nya IoT-lösning.

3nine har tagit fram en IoT-lösning som möjliggör fjärrövervakning av 3nines oljedimavskiljare och Sandvik Coromant är första testpilot.

Tillsammans med HiQ och ST Solutions AB har 3nine utvecklat en ny integrerad webbtjänst som ger kunder information om 3nines oljedimavskiljare i realtid. IoT-lösningen är dessutom utformad på ett sätt som gör det möjligt att koppla upp externa sensorer. Vilket gör det möjligt att få ut mycket mer information än driften för oljedimavskiljarna.

Sandvik Coromant positiva efter implementering

Sandvik är 3nines första kund som har fått möjligheten att prova på webbgränssnittet och kan redan nu, efter ett halvår, se att verksamheten har vunnit mycket efter implementeringen av IoT-lösningen. Deras FoU avdelning ligger i Sandviken där 3nines IoT-lösning används och de har sett potentialen i att kunna kombinera data som man får utav 3nine med annan data från bearbetningsprocessen.

Informationen vi får av 3nine tillsammans med datan från sensorerna vi själva kopplat in ger oss en mycket bättre kontroll över produktionen än tidigare. Genom att kombinera data har vi fått fram många viktiga underlag som snabbt tagit forskningsarbetet framåt.

– säger Thomas Cortan på Sandvik Coromant.

Förenklar vardagen för operatören

Fjärrövervakningen har dessutom förenklat vardagen för operatören på Sandvik som får varningar och larm omedelbart via webben. De använder lösningen för att bland annat också mäta vibrationerna på maskinverktygen och pH-värdet på skärvätskan. På så sätt kan de se direkt vilka åtgärder som behöver göras och får även en detaljerad kontinuerlig uppsikt på kvalitén av skärvätskan.

IoT-lösningen är lätt att använda, lätt att förstå och lätt att modifiera. Idag har vi en helt annan uppsikt över produktionen än tidigare, webbtjänsten har definitivt gjort oss mer konkurrenskraftigare på marknaden.

– fortsätter Thomas Cortan.

Läs mer om 3nines IoT-lösning här


 

Sandvik Coromant Productivity Center

Sandvik Coromant

Besöksadress
Mossvägen 10
811 34 Sandviken
Sverige
E-post: kundservice.cse@sandvik.com
www.sandvik.coromant.com